Nuffnang Ads

Friday, 5 August 2011

kisah yang terlupakan

garis-garis masa
kisah kita
berbekas parut luka
ada tawa suka walau sebenarnya
aku adalah yang mudah di terlupakan

rajukku semalam
merengsa jiwa
oh Tuhan
renggutlah nyawaku sekelip pejam
aku tak ingin mati perlahan


33 comments:

eLL said...

selamat berpuasa...

CassiaSiamea said...

rajuk tak bawa ke mana
mati pengakhirannya
jika imanku dah penuh didada
akanku minta itu penamatnya..

Khairul Antasha said...

rajukku semalam merengsa jiwa tidak diendah malah dipersenda..

catherine- said...

orang merajuk haruslah di pujuk.
sendiri merajuk~


ermm...

masih ada yg sayang~

PK said...

hamboi...merajuk rajuk pulak.

Pena Marhaen said...

ell: selamat berpuasa juga untuk kamu


cassia siamea: harus bersedia untuk mati kiranya itu yang di mahu,tapi andai bekalan kurang jangan di pinta.

khairul antasha: kasihan kamu..hehe


catherine: ya..siapalah yang mahu memujuk.

untunglah masih ada yang sudi memberi kasih sayang.

PK: Ini bukan kisah rajuk diri aku tapi manusia lain..

aku tak pandai merajuk dan tak ada sapa yang mahu memujuk..kasihan bukan?

Mommy Fara said...

Wakil suara orang lain?

Pena Marhaen said...

mommy fara: tulisan hasil pengalaman manusia lain.

eiffel said...

oke,1st time jumpa blog ni.muahhahaha

eiffel said...

tak, yg sbnrnya..saia da lama x bw.tehehehe

Encik Psychopath said...

past is past.

Chereta Chenta said...

chenta baru yang lebih tulus pasti akan menghidupkan jiwa kamu kembali

myza said...

i like ur poem here.i put ur link on my bloglinks.salam kenal :)

Waqheh said...

beb..selamat berpuasa...

dayya said...

jujurnya Tuhan, aku lebih rela kau ambil nyawa aku tapi jujur juga Tuhan, aku belum sedia.

- elina - said...

renggutlah nyawaku sekelip pejam
aku tak ingin mati perlahan.









naiss.

Aiman Nazirmuddin said...

salam ramadhan

Pena Marhaen said...

EIFFEL: selamat datang ke blog daif ni abam ..

en.psycopath: biarlah pengalaman lalu jadi pengajaran.

chereta chenta: harapnya begitulah.

myza: salam jabat dan terima kasih


waqheh: selamat berpuasa juga utk kamu sahabat

Pena Marhaen said...

dayya: apakan daya kita hanya manusia biasa..hidup penuh ujian..sabarlah hendaknya

elina: tidak sepertinya


aiman: salam ramadhan sahabat

ghost writer said...

pujuk memujuk dengan tuhan

tapi kita bukan yang mudah melupakan.

Pena Marhaen said...

ghost writer: ya..kau aku juga sama..kita-kita ini bukanlah manusia yg mudah melupakan.

shizuka said...

'kisah kita
berbekas parut luka
ada tawa suka walau sebenarnya
aku adalah yang mudah di terlupakan'

bunyinya seperti merajuk sangat-sangat.tp jangan lama-lama ye.:)

gedek! said...

sekarang dah ada cream untok hilangkan parot luka tu...

Amirah Suhana said...

salam ramadhan :)

april said...

:)

semoga kematian kita sesuatu yang mudah dan menyenangkan.

*tak mampu nak minta lebih dari itu.

Pena Marhaen said...

shizuka: merajuk sekejap sahaja..hehe


gedek: pasti mahal cream tu kan?parut kat hati pun boleh hilang ke?

Pena Marhaen said...

amirah suhana: salam ramadhan untuk kamu juga..selamat berpuasa!

april:ya..aku juga selalu berharap kematian itu suatu yang mendamaikan.

intan.maisarah said...

"hendaklah kamu banyak-banyak mengingati pemutus kelazatan(mati) "
(HR Ibnu Majah)

diskopi said...

Mohon singgah untuk menyampaikan berita baik untuk marhaen-marhaen Se-Malaysia!

Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi super kool edisi terhad + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

Kalau anda berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out - butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

http://diskopi.wordpress.com

Anda boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook anda supaya kawan-kawan anda yang lain juga tahu tentang peluang baik ini.

Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan anda yang kat online mahu pun offline.

Terima kaseh.

eLL said...

kemana menghilang,

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

lavender harum wangi said...

alaa~ takmo la mati dulu. meh sini meh, ai pujuk. lulz~

shizuka said...

cukuplah merajuk.