Nuffnang Ads

Tuesday, 22 February 2011

tukar baju

Nampak.Macam aku,macam kita.Tukar baju setiap hari dan ubah pesen setiap kali bila kita rasa orang dah jemu dan muak asyik pandang benda yang sama.Supaya badan tak berbau dan penampilan sentiasa nampak kemas.

Lepas mandi,sembur minyak wangi,pakai deodoran serta sarung baju baru dan baru boleh jalan.Selesa.Orang pun pandang senyum-senyum buat kita rasa kacak atau ayu.(walaupun bukan;perasan lebih)

Begitulah kurang lebih.


p/s:aku cuma nak cerita yang layout blog ni dah bertukar rupa.Tu je.Jelas kan?hehe

30 comments:

scyfull said...

gua komentar pertama tak de hadiah ke..

Irwan said...

nak karipap!!!!

tuan, saya cadangkan agar tuan menggelapkan background sebab saya dapati, sajak2 tuan lebih kepada unsur "dark, romantique and emotional".

baca sajak dalam terang camni kurang feel la...(saya la)

Pistachio said...

muhehehehehe~

mimpi apo ehh jang?

rasa cool bagai di gumpalan2 awan saje~

chinta i-sha said...

ermmm oke la ni..jelas dan terang kadar bacaan NTU nya..hehe

Pena Marhaen said...

scyfull :hadiah takda sebab belum ada penaja..

irwan :sebelum ni aku dah pernah guna warna hitam dan gelap..nak tukar selera pulak..lepas ni mungkin tukar lagi..hehe

pisty :ye ke rasa cool??saja biar pembaca rasa begitu..hehe

chinta i-sha :memang sangat jelas..kalau masih tak nampak lagi jawabnya kena buat temujanji dengan doktor pakar mata laa jawabnya..hehe

gedek! said...

Ya kepada simple!

ingat... 'Less is more..!"

Pena Marhaen said...

gedek :ya..kadangkal lebih ringkas lebih bagus dan tenang bila baca..mata pun tak semak..hehe

Gee said...

lembut sgt ar warna nie hang tue boy...

Pena Marhaen said...

gee :aku guna warna hitam..mana ada lembut!!nampak ganas tak??

Pistachio said...

ok... ni awan gemawan komolonimbus tebal yg membawa hujan lebat berserta halilintar...


sekian saja ramalan kaji cuaca dr gua..

Pena Marhaen said...

pisty :saja bagi warna gelap biar org tau gua lagi ganas dari lu..hehe

Pistachio said...

tp gua jelita~ wakakakaka!

ye lah.. ye lah.. lu menang..

nah, amik batton kapak ni...

keh keh keh!

Pena Marhaen said...

pisty :makhluk mana yg cakap lu jelita tu??hilang akal ke apa..hehe.

akhirnya gua menang..hahaha

Sutera_suci said...

Okey, pitching warna tu dah kena..cuma alir lagu tu nak kena gali lagi..nada bagi harmoni sket, mungkin tulisan guna not courier..

PM, wa makhluk yang cakap pisty jelita. hiks

Pena Marhaen said...

sutera suci :saya tak pandai menyanyi jadi pitching memang ada lari sikit..hehe

awak ke makhluk tu??saya paham awak ada penyakit MDP..hehe

Al said...

ak penah gne hitam
pstu jiwa cpt je rasa boring
so msh dlm mengeksprimentasi

caDbury said...

wah..ni la blog tercantik...sile naik ke pentas untuk menerima award..time kasih..:)

Pena Marhaen said...

Al :aku mula-mula dulu pun guna warna hitam jugak,dan kali ni aku masih bereksperimen dgn layout yg sesuai..kalau dah muak besok aku ubah lagi sampai aku sendiri puas hati..

Pena Marhaen said...

cadbury :terima kasih atas pujian tu..hitam itu menawan..hehe

miloais said...

baju lama antar dobi ke camne???
ekekekeke

Suhami Ahmad said...

huhu...i lioke!
tiber atok rindu kat layout lama atok....

Pena Marhaen said...

miloais :baju lama dah basuh lipat dan simpan dalam almari..hehe

Pena Marhaen said...

suhami :rindu kat layout lamo takpo...jangan rindu ngan awek lamo..hehe

Hantu Kak Limah said...

sangat jelas bile bukak blog ni ,ade bau bunga harum sundal malam....hahahahaha.....

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tukar apa saja..awek kalau boring sangat pun gua tukar

Pena Marhaen said...

hantu kak limah :bau-bauan tu khas untuk kak limah..hahaha.

brutalsolo :gua belum sampai tahap tukar awek lagi..hehe

Cikli said...

ingatkan berkabung pasal libya tadi..

Pena Marhaen said...

cikli :tu salah satu sebab saya guna warna hitam..sebagai lambang hitam putih kehidupan..

ghost writer said...

aku suka dengan ini.

itu kebiasaan kita bila dah cepat bosan melihat sesuatu setiap hari...

Pena Marhaen said...

ghost writer :aku susah nak bosan dengan warna hitam..hehe