Nuffnang Ads

Tuesday, 7 December 2010

azam...

tak sangka dah 1 hari kita dalam tahun baru Hijrah..macam mana aku boleh lupa nak berazam..hehe
takpelah..aku rasa azam tahun baru sama je kot macam tahun -tahun yg sudah...kalau ada pembaharuan pun cuma satu dua je..tu maknanya azam tahun lepas pun aku failed!!
Azam tahun baru hijrah kali ni aku nak:

1:sebagai penagih nikotin tegar aku nak berenti merokok...rokok dah mahal sekarang ni.

2:aku nak kerja rajin-rajin kumpul duit.

3:aku nak carik awek..kemudian tunang dan kawin..hehe

4:aku nak beli superbike yang lagi laju dari motor polis trafik..biar diorang tak boleh kejar aku masa merempit.

5:aku nak buat revolusi minda(revolusi??:aku tak berapa suka sangat perkataan ni pasal nampak macam murah sangat sekarang..dah ramai ahli politik dan artis guna..arghh lantak laa!!..)

6:aku nak jadikan blog aku ni femes dan pastikan tak ada lagi catatan yang "sampah" dan "kosong" macam sekarang...tapi korang jangan marah kalau aku tak mampu buat dan korang tetap tengok hasil "sampah"dan "kosong"..

7:nombor yang paling aku suka dan aku letak azam yang last ni paling penting ...AKU NAK JADI MANUSIA YANG BERILMU,BERIMAN DAN BERAMAL..Aku jugak nak jadik manusia yang berguna pada mak-bapak aku,masyarakat,negara dan korang semua...

p/s:aku nak berhijrah betul-betul..bukan cobaan!!

5 comments:

New Hope said...

berusaha akak doakan

BRAIN DRAIN

KhairulMarhaen said...

insya-Allah kak..tolong doakan ye!!

Suhami Ahmad said...

Amin. Atok doa an. Yang last tu atok banggo tul.

Ain Zulaikha said...

semoga azam nak dicapai termakbul.. amin...

KhairulMarhaen said...

terima kasih semua sebab tolong doakan..amin.